Want a Basement Remodel Like This?

Get a free quote

Spacious Comfortable Basement for Three Generations

Our clients were lucky to have a large lower level that was walk-out. But it was completely unfinished. We worked the project to take advantage of natural light and egress, and create an easy flow from the pool area outdoors. The entertainment area, dining area, gym and bedroom all receive lots of natural light from windows and doors. By opening up the media room, dining area and kitchen, the natural light is shared between them. The space provides overnight guests with their own apartment and lots of privacy. It also serves the young family well — the project includes a mudroom and full bathroom that serve the pool on this level. The icing on the cake is the wine cellar. We made great use of the often-wasted under-the-staircase space by locating it there. And we installed custom glass so that they can enjoy the view from the main open areas into the wine cellar. The view through to a mix of custom racks and display space make it a very tempting to go uncork a special bottle.

Project Details

AWARD WINNER

Residential Basement

BUDGET

$210K+

SQUARE FOOTAGE

2,500

DESIGN TIME

3 Months

CONSTRUCTION TIME

3 Months

SPECIAL FEATURES

Wood Beams, Built-ins, Beadboard, Wine Room, Rubber Gym Floor, Cubbies, Frameless Glass Shower, Fireplace, Wall mirrors, Laundry Room.

Project Gallery

basement-gym
More Photos of This Basement

More Basements